Построен в пустинята, град Абу Даби, столицата на Обединените арабски емирства (ОАЕ), се смята за най-зеления мегаполис в Близкия изток. Тук, както подобава на най-богатото емирство, има твърде много от всичко луксозно, пише РИА Новости. В Абу Даби се намират най-луксозният хотел, най-големият тематичен парк в света, най-бързото влакче, най-високата вътрешна стена за катерене и най-големият аеродинамичен тунел в света.

А също има и безупречно обслужване. Секторът на хотелиерството е зает предимно от чужденци. Във всеки луксозен хотел или увеселителен парк има служители, които говорят по няколко езици и идват в ОАЕ чрез конкурентна селекция от цял ​​свят, затова са ориентирани изключително към клиентите.

В Абу Даби е безопасно - без хулигани и без съмнителни райони. В града има красива зелена крайбрежна алея Корниш (Corniche), която е приятна за разходка, за каране на колело, има и барове и кафенета.

Самият град е разположен на острови, като между тях има дълги мостове и магистрали, както и няколко обекта, където тече активно строителство. Затова при преминаването от една част на столицата в друга, е добре е да се използва такси или обществен транспорт.

Но дори и да останете само на един от островите - Яс, може да съчетаете почивка на плажа, много забавления, вечери в първокласни ресторанти и пазаруване.

Остров Яс (Yas Island)

Изкуственият остров Яс - в който са вложени над 35 милиарда долара - сега привлича туристи от цял ​​свят. Той е изключително удобно разположен - недалеч от летището в Абу Даби и има всичко необходимо за комфортна почивка, включваща забавления и активен отдих.

На острова има безплатен превоз, който стига до всички местни забележителности и до плажа на Яс. Общественият плаж е платен, отлично оборудван, със зони за забавления и с тихи зони за отдих. Много хотели предоставят ваучери за безплатен вход до плажа.

На остров Яс също има кафенета и ресторанти, яхтено пристанище, голф клуб, апартаменти и вили, магазини. Концерти и фестивали се провеждат на закрити и открити арени.

Не трябва да се пропуска посещение в аквапарка Yas Waterworld. Наскоро той получи приза Global Brand Awards, като най-добрият аквапарк в света, и това казва всичко за него.

Ако ви интересува пазаруването, Yas Mall е подходящото място, тъй като той е един от най-големите молове в региона. Пазаруването в него може да се проточи много часове.

Именно в Yas Mall се намира известният парк Ferrary World (с италиански дизайн), както и най-високата стена за катерене и най-големият аеродинамичен тунел в света.

Златният дворец Emirates Palace

Това е друга "перла" на Абу Даби, олицетворение на свръх лукс - бивша резиденция за гости на шейха, а понастоящем е известният в цял свят хотел Emirates Palace.

В него златото е навсякъде: в интериора на фоайетата, в музикалните салони, в ресторанти и спа центрове, в най-малките детайли. Дори електронните ключове за стаите са под формата на голяма златна монета.

Най-интересните туристически забележителности на Куба

Най-интересните туристически забележителности на Куба

Къщата на Ърнест Хемингуей и старият град Тринидад ще ви върнат назад във времето с едно неповторимо преживяване