Към настоящия момент не е много подходящо да се купуват апартаменти единствено с цел да се дават под наем. Това становище изказа банкерът Левон Хампарцумян в интервю в предаването "Твоят ден" на NOVA NEWS. По думите му, ако човек се нуждае от ново жилище в което да живее и съответно може да го закупи и с ипотечен заем, то е добре да го направи.

От друга страна обаче, влагането на спестяванията например в няколко апартамента, само с цел да се дават под наем, в момента не е подходящ вариант, това е рискова инвестиция.

А за предприемачите, които строят и продават жилища, съветът на банкера е да продават, а да не чакат по-нататъшно вдигане на цените на имотите. Защото ако много предприемачи постъпят така, то цените в бъдеще ще паднат.

По принцип взимането на нов кредит от един предприемач, само за да се покрие стария кредит, не е добър подход, каза още финансистът. По-добре е предприемачът да види какво може да подобри в бизнеса си, за да е по-печеливш, смята Хампарцумян.

Левон Хампарцумян: Повишаване на лихвите ще има, но няма да дойде сега и няма да бъде рязко

Левон Хампарцумян: Повишаване на лихвите ще има, но няма да дойде сега и няма да бъде рязко

Едно рязко повишаване на лихвите ще вкара целия регион в сериозни затруднения, казва финансистът

По всяка вероятност лихвите по депозити в банки няма повече да намаляват (от месеци в немалко банки практически те са нулеви), особено при растяща инфлация, прогнозира финансистът.

Хората, които инвестират да го правят в неща и бизнеси, които познават, за да са успешни, тъй като само ентусиазъм не е достатъчен, посъветва още банкерът.