Представете си един ден да влезете в акаунта си в Coinbase, за да разберете, че сте първият трилионер в историята. При това - като сте инвестирали само 20 долара, които сте вложили в криптовалутата Rocket Bunny, пишат от Zero Hedge.

Такава е историята на учещия за медицинска сестра Крис Уилямсън, студент по медицински сестри в Джорджия, който заради бъг в приложението Coibase откри сумата от 1 189 313 417 915,16 долара в портфейла си.

"Събудих се, това е около 9 часа сутринта, и винаги проверявам телефона си, за да проверя как се представя портфейлът ми и в този момент си казах: "Не, спя!", казва Уилямсън. "Погледнах отново и в този момент буквално паднах от леглото."

Лошото, поне за студентът по медицина, е, че когато опитва да изтегли сумата, балансът му се връща на правилната стойност. По-късно Coinbase потвърдиха също, че балансът е "показан по погрешка и ще бъде коригиран".

Rocket Bunny има обем от 777 квадрилиона токени, но ги "изгаря" всеки път, когато с нея се осъществи транзакция, с което на практика заличава "паричното" си предлагане. Уебсайтът на Rocket Bunny казва: "Унищоженото количество се увеличава логаритмично и в крайна сметка води до експоненциално намаляване на предлагането. Това означава, че предлагането на Rocket Bunny ще стане по-оскъдно (и) притежанията ви ще продължат да се увеличават."