От технологичният гигант Google обявиха намерението си да създаде модел на изкуствен интелект, който с времето ще позволи предлагането на интернет услугите на търсачката на 1000 от най-разпространените по света езици.

"Представете си нов потребител в Африка, който говори на волоф (нигер-конгоански език) и който използва телефона си, за да разбере къде е най-близката аптека или на коя тв програма ще може да гледа мач от Купата на Африка", коментира Йохан Шалквик - инженер в компанията, цитиран от France Press.

Изкуственият интелект (AI)

Американската компания залага на технологични нововъведения, за да конструира своя нов изкуствен интелект, не само по отношение на текстове в мрежата, но и за аудио записи, видео материали и снимки. В плановете влизат и събирането на аудио откъси от различни общности, особено на езици, които не съществуват изцяло като писменост.

Google отваря нов офис в Букурещ

Google отваря нов офис в Букурещ

Компанията откри първия си румънски офис в Букурещ през 2010 г.

С развитието на този дългогодишен проект, Google има намерение да интегрира резултатите в своите продукти като YouTube, цифровите си клавиатури и инструмента за превод, като по този начин ще улесни употребата на наличните онлайн услуги на родния език на потребителите и ще им позволи да откриват подходящо съдържание.

По света се говорят повече от 7000 езика, но Google предлага инструмента си за превод на малко над 130.

Google иска да създаде 20 000 работни места в Гърция

Google иска да създаде 20 000 работни места в Гърция

Инвестицията ще добави над €2 милиарда към гръцката икономика до 2030 година