Румънският филиал на американския технологичен гигант Google откри нов офис в Букурещ, като така регионалния екип се разраства до 350 души. Новото пространство се намира в сградата Unirii View в центъра на Букурещ и в него работят 50 души, гласи прессъобщение на компанията.

В момента екипът на Google в Букурещ проектира и разработва проекти, свързани със здравословен начин на живот, потребителски услуги на американска компания за потребителска електроника и фитнес Fitbit, изследвания и решения за облачна инфраструктура.

След поглъщането от Google на американската компания за потребителска електроника и фитнес Fitbit Румъния стана най-големият център за разработка на Google за преносими устройства в Европа, Близкия изток и Африка.

Инвестициите на Google в Румъния обхващат образователни проекти чрез семинари, предлагани в партньорство с румънски университети, консултации по дигитализация за малки и средни предприятия (МСП) и подкрепа за стартиращи фирми чрез инкубатори, ускорители и други специални събития.

Google откри първия си румънски офис в Букурещ през 2010 г. и работи там чрез дъщерното си дружество Google Bucharest, което отчете 2,45 милиона долара нетна печалба през 2021 г., според данни на финансовото министерство.

Филиалът в Букурещ е един от над 70-те клона на Google в повече от 50 страни, където работят над 139 000 души.