След обявяването на резултатите на Apple за второто фискално тримесечие на годината, главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук е на път да разкрие плана на технологичния гигант за глобално надмощие, пише Business Insider.

По време на среща между Кук, главният финансов директор на Apple Лука Маестри и инвеститорите, Тим Кук намекна за предстоящия генеративен изкуствен интелект на компанията, като подчерта, че Apple има предимства пред своите конкуренти.

Apple пак е в играта: Голям ръст на продажбите на iPhone в Китай

Apple пак е в играта: Голям ръст на продажбите на iPhone на най-големия пазар на смартфони в света

Продажбите на смартфони на технологичния гигант в страната скочиха с цели 52%

Кук заяви, че е развълнуван да разкрие върху какво работи компанията. Въпреки че не каза изрично, че в iOS 18 ще се появят функции, базирани на изкуствен интелект, той каза, че Apple продължава да прави "значителни инвестиции" в генеративния изкуствен интелект и че компанията скоро ще сподели "някои много вълнуващи неща" със своите клиенти.

"Продължаваме да се чувстваме много оптимистично настроени за възможностите ни в областта на генеративния AI", заяви Тим Кук.

Снимка 650700

Източник: GettyImages

Макар че и преди е ставало дума, че Apple работи върху генеративен изкуствен интелект, този път изпълнителният директор на технологичната компания направи някои по-смели твърдения. Според него Apple има предимства, които ще отличат генеративния AI на компанията от конкуренцията. Такъв е невронният двигател на чиповете на Apple, както и фокуса на компанията върху защитата на личните данни.

"Вярваме в трансформиращата сила и обещанието на изкуствения интелект и смятаме, че имаме предимства, които ще ни отличат в тази нова ера, включително уникалната комбинация на Apple от безпроблемна интеграция на хардуер, софтуер и услуги. Новаторските процесори на Apple с нашите водещи в индустрията невронни двигатели, както и непоколебимия ни фокус върху неприкосновеността на личния живот, е в основата на всичко, което създаваме", казва Кук.

Според появилата се в медиите отвъд океана информация, Apple работи по въвеждането на редица функции, базирани на изкуствен интелект, в своите операционни системи по-късно тази година. Някои от тези функции ще бъдат представени следващия месец на WWDC. Това включва неща като чатбот, интелигентни плейлисти на Apple Music и асистент за обобщаване на статии в Safari.

Компанията разработва и свой собствен езиков модел, който да работи изцяло офлайн и преговаря с OpenAI и Google за лицензиране на техните технологии за iOS 18.

Кой ще наследи Тим Кук начело на Apple

Кой ще наследи Тим Кук начело на Apple

Два вероятни и два по-малко вероятни варианта