Да знаете триковете в търговията може да ви спести сериозни разходи, когато пътувате.

Изданието Business Insidеr събра няколко хитринки, които можете да опитате по време на следващата си почивка. Те са вдъхновени от списък с трикове, публикуван в платформата за въпроси и отговори Quora, който е спестил на редица пътници огромни суми.

От тайни начини да намерите евтини полети до приложения, които ви дават достъп до безплатни международни разговори без WiFi, вижте следните трикове, с които да избегнете солените разходи около следващата си почивка:

Използвайте това разширение за браузър, за да намерите активни промо кодове

Honey (https://www.joinhoney.com/install) е разширение за браузъри, което претърсва интернет за купони, налични за уебсайта, от който пазарувате.

Когато сте готови с поръчката, просто натиснете бутона Honey и автоматично ще се приложи купонът, който ще ви спести най-много пари.

Избягвайте да плащате банкови такси

Ако трябва да плащате примерно по 3 долара всеки път, в който теглите пари от банкомат, таксите могат да се натрупат доста.

Потребителите в Quora съветват да използвате кредитни карти, които не взимат такси при чуждестранни трансакции.

Разберете в кой ден от седмицата авиокомпаниите публикуват промоциите си

Някои авиокомпании имат определени дни от седмицата, в които публикуват офертите си. Например Virgin Australia си има Thursday Happy Hour (в четвъртък), което представлява ексклузивна разпродажба на намалени самолетни билети. До него можете да стигнете само чрез абониране за имейл известия от превозвача.

Allegiant Air пък изпраща имейл и публикува специални оферти във вторник.

Изчистете „бисквитките” си или използвайте прозорец в режим „инкогнито”, когато резервирате полети

Презареждането на страницата, която сте отворили, няма да направи полетите ви по-евтини, но може да покачи цената им на база на промени в търсенето на пазара.

За да избегнете това, или изчистете „бисквитките” си (информация, която съхранява детайли за вашето сърфиране в мрежата), за да изтриете скорошните си търсения, или използвайте прозорец в режим „инкогнито”.

Резервирайте стая в „таен хотел”

„Тайните хотелски стаи” всъщност са места за настаняване, които се продават на по-ниска цена от хотелите, които не искат стаите им да стоят празни.

Предварително няма да знаете в кой хотел си резервирате стая, но често можете да спестите до 20-50% от оригиналната посочена цена.

Такива стаи можете да намерите в секцията Top Secret Hotels (http://www.lastminute.com/hotels/top-secret.html) в сайта LastMinute.com и тайните цени в Hotwire (https://www.hotwire.com/?irgwc=1).

Хапнете най-обилно по обяд

Потребителят на Quora Томас Джонсън предлага този съвет, тъй като ресторантите често пазят най-добрите си оферти за обяд.

А според Travel Channel цените в обедното меню могат да бъдат с до 30% по-ниски от сумата за същото ястие, предлагано за вечеря. Освен това пред деня можете да се натъкнете на магазинчета и пазари на открито, които предлагат вкусотии на достъпни цени.

Купете си туристическа карта

Има смисъл да си вземете туристическа карта, ако искате да разглеждате забележителности, тъй като този вид карти често дава достъп на по-ниска цена и безплатен транспорт до най-хубавите места в един град.

Например туристическата карта за Мадрид дава на посетителите до 30% намаление на цената за посещение на най-добрите дестинации в испанската столица, както и възможността да избегнат опашките.

Можете да носите и студентската си книжка (или друг документ, удостоверяващ, че учите в университет), за да получите възможно намаление на билетите.

Открийте безплатен престой

Някои авиокомпании предлагат безплатен престой в градовете, в които се намират основните им бази. Според списък на Huffington Post такива са Air China, Air France, Emirates, Etihad, FinnAir, Hawaiian Airlines, Icelandair, Japan Air, Singapore Airlines и Turkish Airways.

Престоят може да варира от няколко дни до няколко седмици, което ви дава възможност да посетите два града на цената на един.

Icelandair дори предлага безплатните услуги на приятел по време на престоя, който да ви забавлява за периода между полетите.

Обикновено можете да намерите тази информация в редовете с дребен шрифт при правилата за тарифите на отделните авиокомпании или като търсите секцията с правилата за полетите на ITA Software от Google.

Използвайте този уебсайт, за да търсите най-евтината форма на транспорт

Rome2rio (http://www.rome2rio.com) ви показва на карта всички възможни опции за транспорт между дестинациите. Въведете името на адрес или забележителност, за да видите най-добрите опции за полети, влакове, автобуси, фериботи и шофиране. Сайтът дори изчислява времето и цената за пътуването.

Използвайте услуги, които ви пращат известия за оферти

Потребителят на Quora Джилиан Морис съветва да се използва Tripcommon, чието приложение Hitlist (https://itunes.apple.com/us/app/hitlist-cheap-flight-deals/id900109792?mt=8) позволява на потребителите да получават известия, когато се появят изгодни оферти за набелязани от тях дестинации.

Можете да правите същото и през сайтове като Airfare Watchdog (http://www.airfarewatchdog.com/fare-alerts) и CheapAir.com (https://www.cheapair.com/faretracker), които също предлагат известия, които следят определени маршрути и ви уведомяват, когато цените паднат.

Избегнете солените такси за международни разговори

Приложението за обаждания на Rebtel (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.rebtel.android) позволява на потребителите да провеждат международни разговори, без да използват WiFi или мобилни данни, а чрез свързване към контактните точки на компанията.