Вече ви разказахме за индийската туристическа компания Adventures Overland, която стартира "най-дългото автобусно пътуване в света". По време на пътешествието ще се мине през цели 22 държави и някак няма да е евтино: билет за един пътник ще струва 24 350 долара.

Какво ново?

56-дневното пътуване ще започне в началото на август в Истанбул. Крайната дестинация е Лондон, като там трябва да се пристигне в началото на октомври. Автобусът ще прекоси 5 пет часови зони и градове като София, Любляна, Краков - Полша и Копенхаген, преди да пристигнат в Лондон.

По време на това пътуване туристите ще могат да зърнат северното сияние в Норвегия, увеселителния парк Santa Claus Village във Финландия и да се возят на ферибот през Финския залив.

От Истанбул до Лондон с автобус, прекосяващ цяла Европа за 56 дни: "най-дългият" автобусен маршрут

От Истанбул до Лондон с автобус, прекосяващ цяла Европа за 56 дни: "най-дългият" автобусен маршрут

Маршрутът ще минава през Балканите, Източна Европа, Скандинавия и Западна Европа

Малко след като компанията обяви стартирането на услугата, стана ясно, че интересът към осемседмичното пътуване е доста голям. Половината от местата вече са разпродадени, коментира Тушар Агарвал, съосновател на Adventure Overland, пред Business Insider..

По думите му останалите ще бъдат продадени през следващите седмици. Според компанията пътуването е подходящо за тези, които обичат дългите пътувания, но не и стреса от планирането и шофирането.

В цената на билета са включени 30 обяда и вечери, както и всички такси за хотелите, в които ще се нощува.