Ако искате наистина да посетите място, където никой от приятелите ви все още не е бил, и да попаднете на неподправена красота, недейте да залагате на някоя дестинация в Европа.

Далечните и по-непознати държави могат да бъдат не по-лош избор за дълга ваканция, а ако все още не сте избрали конкретно такова място, от Business Insider могат да ви помогнат.

От медията са публикували списък на най-малко посещаваните дестинации в света, направен по данни на Националния статистически офис на Великобритания. Ето и няколко идеи за екзотични дестинации от него:

Британски Вирджински острови

Снимка 322508

Източник: iStock

Мястото е перфектно за любителите на водните спортове и най-вече за почитателите на плаването. Голяма част от хотелите там са достъпни само по вода, което осигурява приятно усещане за "избягване" от натовареното ежедневие и от големите тълпи хора.

Парагвай

Снимка 322505

Източник: iStock

Държавата гарантира автентично преживяване и непоправимо усещане за живота в Южна Америка, като спестява големите тълпи туристи. Освен това страната предлага впечатляващи природни гледки и множество исторически забележителности.

Чад

Снимка 322501

Източник: iStock

Почти цялото население на африканската държава живее в селата, като там има само един по-голям град. Това гарантира спокойна почивка и интересни разходки в Сахара и около езерото Чад.

Кирибати

Снимка 322506

Източник: iStock

Островът се намира в близост до Хаити и предлага спиращи дъха гледки, изключително чисто вода с разнообразни възможности за водни спортове.

Армения

Снимка 322502

Източник: iStock

Това е едно от двете предложения в списъка, което се намира доста по-близо до България от останалите. Армения трябва да се види, тъй като е една от най-старите страни в света с богата история. Едно от любопитните места там е археологическият комплекс от мегалити Зоракарер, който е популярен като Арменският Стоунхендж.

Свазиленд

Снимка 322504

Източник: iStock

Въпреки малкото посетители Свазиленд е известна с това, че предлага най-добрите разходки в дивата природа с възможности за къмпингуване. Там посетителите могат да наблюдават лъвовете и антилопите в естествената им среда.

Сан Марино

Снимка 322499

Източник: iStock

Сан Марино е една от най-малките държави в света с население от едва 33 хиляди души. Сгушена на североизточния склон на Алпите в Италия тя може да се похвали с внушителни сгради, строени през средните векове.