Когато става въпрос за пътувания в Европа, първите дестинации, които идват наум, са Париж, Рим, Прага или Барселона. Ако обаче вече сте видели тези и други по-популярни места на Стария континент или пък предпочитате не толкова туристически градове, този списък е за вас.

Той е съставен от експертите на платформата Trip Advisor и дава 5 предложения за нетрадиционно пътуване в Европа. В случай, че все още не сте посетили теми места, може би сега е моментът за това.

Анси

Снимка 337521

Източник: iStock

Средновековният град в югоизточна Франция е популярен като Венеция на Алпите. Той има очарователенна стара част, а сред емблемите му е и едно от най-чистите езера на Стария континент, носещо същото име. Анси се намира в близост до Женева, така че можете да го видите и ако имате път натам.

Сплит

Снимка 337523

Източник: iStock

Издигащият се над руините на древна римска крепост хърватският град е сред най-красивите в Хърватия. Сплит е под защитата на ЮНЕСКО, като той е бил владян от почти всички в Европа - от венецианците до французите. Там дворец е имал римският император Диоклециан, останките от който могат да бъдат видени и днес.

Мостар

Снимка 325051

Източник: iStock

Босненският град се намира на едва час път от Дубровник. И би било пропуск, ако сте отишли до Хърватия и не отидете да го видите. Той е разположен от двете страни на река Неретва и по време на османското робство се развива като търговски център. Мостар също е в Списъка на световното и културно наследство на ЮНЕСКО.

Рига

Снимка 337525

Източник: iStock

Най-големият град в Балтийския регион някога е бил владян от германци, шведи и руснаци. Това е причината днес той да носи дух, който е неповторима смесица от различни култури. В центъра се намира неповторимият Стар град, където човек може да види емблематични сгради, като Латвийската национална опера и катедралата Св. Мария.

Риомаджоре

Снимка 337527

Източник: iStock

Когато стане въпрос за Италианската ривиера, повечето хора се сещат за Портофино и Генуа. Все по-популярен обаче става крайбрежната област Чинкуе Тере, а Риомаджоре е едно от петте селца там. Името му може би не сте чували, но цветните му къщи няма как да не сте виждали по снимки и картички.