Google случайно изпрати четвърт милион долара на блогър и експерт по сигурността, който казва, че е чакал почти месец, за да получи отговор от компанията.

Сам Къри написа в социалната мрежа Туитър, че технологичният гигант му е прехвърлил "случайно" $249 999. "Няма проблем, ако не го искате обратно", написа Къри в туита, добавяйки, че са минали повече от три седмици, откакто е получил парите, цитиран от Business Insider.

Къри споменава още, че не е похарчил парите и ги е запазил, тъй като компанията ще си ги поиска.

Експертът по сигурността, работи именно в областта, в която се търсят слабости в софтуера на компаниите. Той намира бъгове в системите и работи за големи организации, включително и Google, казва той пред NPR news. Експертът обаче не вижда връзка между работата си за Google и трансфера.

"Нашият екип е направил плащане по грешна сметка в резултат на човешка грешка. Оценяваме, че това беше съобщено бързо и работим по отстраняване на грешката", каза говорител на Google пред NPR в изявление.

Подобен инцидент беше съобщен миналия месец, когато Crypto.com случайно прехвърли над 10 милиона долара на жена вместо сума от 100 долара. На компанията обаче са били необходими седем месеца, за да забележи грешката, като до този момент тя е похарчила или прехвърлила големи суми в свои близки.