Исландия е в списъка с най-желаните дестинации за много хора. В следващите два месеца островната държава ще изглежда далеч по-близо за британските граждани. През този период те ще могат да пътуват до там без дори да плащат за това.

Местните авиолинии WOW Air обявиха, че пускат безплатни полети за британски граждани, които искат да се преместят да живеят в страната, като кампанията ще продължи до 1 октомври, съобщава Business Insider.

От компанията покриват всички разходи по пътуването на желаещите, като промоцията важи за всички летища, които се обслужват от нея – това включва Гатуик в Лондон, както и аерогарите в Бристол и Единбург.

Всъщност пътуващите ще трябва да закупят билетите си, но щом пристигнат в исландската столица Рейкявик, цялата сума ще им бъде възстановена.

За целта те ще трябва да заявят желанието си на имейл MovingToIceland@wow.is с приложена тяхната резервация на билет, копие от паспорта им и доказателство за това, че наистина се местят в страната. За такова може да бъде приет договор за наем, писмо за приемане в местен университет или документ за наемане на работа.