И най-богатата част от населението на земята се нуждае от почивка. И всеки милиардер си има предпочитано място за отдих. От кътчетата по света любимо на Бил Гейтс е Хърватия, докато Опра Уинфри обича да разпуска на Фиджи.

Що се отнася до пътуванията, милиардерите имат финансовата възможност да изживеят ваканция на което и да е място по света.

Но ето ги най-предпочитани дестинации, в които милиардерите бягат от публичното внимание и си почиват.

Британски Вирджински острови

Снимка 293629

Източник: iStock

Мястото е любима дестинация за отдих на предприемача Ричард Брансън, но и други милиардери обичат редовно да отсядат тук.

За милиардерите неприкосновеността на личния живот е от ключово значение за ваканцията, поради което изключителният остров Некер е толкова привлекателен. Нощувка на курорта излиза около 5 000 долара.

Хърватия

Снимка 293630

Източник: iStock

Един от най-големите филантропи и основателят на Microsoft Бил Гейтс обича да почива из хърватските курорти. Едно от предимствата на страната според най-богатия човек на света е средновековната й красота. Популярен сред известни личности, остров Хвар, например, има един от най-привлекателните климати в Европа, невероятни плажове, древна архитектура и красива природа.

Фиджи

Снимка 293631

Източник: iStock

Като една от най-богатите жени милиардери в САЩ, Опра Уинфри е любител на луксозните ваканции. Нейна любима дестинация е Фиджи. Островът дава достъп до красиво море, тропически пейзаж, хубави плажове и изобилие от изключителни хотели. Всички тези фактори го превръщат в идеалната плажна почивка за най-богатите по света.

Лагуна Бийч

Снимка 293633

Източник: iStock

Мястото е любимо кътче за отдих на Уорън Бъфет. Инвеститорът неотдавна продаде имота си на морския бряг. Но Лагуна Бийч е често предпочитано място, на което милиардерът и семейството му избират да отседнат.

Когато купил ваканционния имот през 1971 година, слънчевата дестинация в Калифорния не е била съвсем елегантно място за богаташи, каквото е днес.