Всяка държава си има своя култура и традиции, които трудно се възприемат от чуждестранните посетители там. Други пък имат странни закони, които обаче трябва да се спазват независимо дали сте се преместили да живеете там или сте отишли само на ваканция за няколко дни.

Ако не искате да си навлечете неприятности, а планирате пътуване зад граница, погледнете списъка на платформата Hoppa за това какво не бива да правите в 13 различни страни:

Не купувайте алкохол преди обед в Тайланд

Много хора не знаят, че там е нелегално да си поръчваш алкохолни напитки освен в часовете между 11 и 14 часа през деня или между 17 и полунощ.

Не танцувайте на тъмно в Япония

Според закон, въведен през 1948 година, танците след полунощ са забранени. През 2015 година в нормативния акт са внесени промени, които позволяват танците, но само, ако са на място с достатъчно силно осветление.

Не пушете по улиците в Сингапур

Пушенето не е напълно забранено там, но ограниченията са много строги. Така, ако държите цигара на автобусна спирка, детска площадка или паркинг можете да получите глоба от 10 000 сингапурски долари или 5600 паунда.

Не пресичайте на места, където не е изрично разрешено в Щатите

Това важи и за Иран, както и за Сингапур. Пресичането става само на маркирани пешеходни пътеки.

Не пишете на телефона си, докато вървите в Хонолулу

В столицата на Хавай преди време въведоха ограничение за писането на електронно устройство, докато вървиш из града. Това може да струва на човек до 99 долара.

Не псувай на публични места в Австралия

Това е забранено в три щата в страната - Нов Южен Уелс, Виктория и Куийнсленд. Санкцията е между 100 и 240 австралийски долара.

Не носете бански, докато сте в някой град в Испания

Разбира се, ако си на плажа, няма проблем да стоиш само по бански. Но да се разхождаш из града без друго облекло отгоре може да ти струва между 100 и 200 евро.

Без обезболяващи в Обединените арабски емирства

Законодателството, свързано с лекарствата, в ОАЕ е много строго. Много лекарства, които се продават в редица държави по света, там влизат в категорията наркотици. Това важи най-вече за медикаментите, съдържащи кодеин. Притежанието на забранено лекарство или дори следи в кръвта на забранени вещества могат да ви пратят до 4 години в затвора.

Не хранете гълъбите във Венеция

Това стана незаконно през 2008 година, като целта е с това решение да бъде намален огромният брой на птиците по централните места в града.

Не карайте без фарове в Швеция

Във всеки сезон и по всяко време в Швеция и Норвегия се шофира с включени светлини.

Не носете високи токчета, когато посещавате исторически места в Гърция

Елегантните обувки на висок ток са забранени на всички такива места в южната ни съседка, като това ограничение влезе в сила през 2009 година.

Не спирайте на магистралите в Германия

За движението по аутобаните има много строги правила, които забраняват спирането на пътя. Все пак шофьорите, които блокират пътя, заставайки на едно място, може да бъдат глобени с между 30 и 70 евро.

Не носете розови шорти в неделя в Австралия

Това всъщност важи само за щата Виктория.