Бахамите са смятани за едно от най-екзотичните места на света, а сега късче от тях ще търси нов собственик. Най-големият частен остров сред групата е пуснат за продажба, а минимална цена за него няма.

Сейнт Андрюс е разположен на 730 акра площ и се намира в южната част на островната държава с дълга плажна ивица от бях пясък, кристална вода и място за голямо яхтено пристанище.

Към момента островът не е застроен, но според обявата там има достатъчно място за изграждането на частно имение или на луксозен курортен комплекс, пише Business Insider, позовавайки се на информация на платформата Mansion Global.

Според експерти минималната стойност на Сейтн Андрюс е 19,5 милиона долара. Търгът за него е насрочен за 26 март, като депозита за участие в него е в размер на 100 000 долара.

Островът разполага с близо 10-километрова брегова линия, две големи езера и гора с хиляди кокосови дървета. Предишният му собственик е дал 35 милиона долара за придобиването му.

Той се намира на 10 минути с лодка от град Дънкан на близкия остров Рагд. Последният разполага с писта за малки частни самолети.