Все още не сте резервирали хотел за лятната си почивка? Ако тази година сте решили да се поглезите и да отидете не просто на някое далечно място, но и да отседнете в луксозна стая, погледнете този списък. В него Business Insider нарежда най-привлекателните и впечатляващи хотели, които човек може да посети през 2016 г. В нашата галерия пък ще можете да разгледате снимки от всеки един от тях. 

INNSIDE New York NoMad, САЩ

През март в Ню Йорк врати ще отвори хотелът INNSIDE New York NoMad от веригата на Melia Hotels International. Той се намира в сърцето на Манхатън и открива прекрасна гледка към прословутия небостъргач Емпайър Стейт Билдинг. За да прекарате една вечер там, ще трябва да си отделите 249 долара.

Chiva-Som, Тайланд

Този хотел предлага пет нови програми за възстановяване и укрепване на организма за хора, страдащи от различни заболявания. Едната от тях е свързана с терапия за подобряване състоянието на клетките в организма, за онкоболни, както и такива за подобряване на емоционалното състояние, които са за третиране на стрес. За цена от 4957 паунда гостите получават пакет от 10 нощувки плюс тези терапии, както и полет до Тайланд и обратно.

Риц, Париж

През 2012 г. прочутият хотел Риц беше затворен за реставрация. Юни месец той ще започне отново да посреща гости, като той ще се „украси” с луксозни бутици на Chanel, Prada и Cartier, както и с впечатляващ спа център.

Остров Танда

Хотелските стаи ви изглеждат тесни? Тогава изберете да почивате сами на божествения остров Танда в Индийския океан, който ще бъде отворен за посетители през април тази година. Негови собственици са шведското семейство предприемачи и филантропи Кристин и Дан Олофсен, които дават Танда срещу 10 000 долара за една седмица.

Masseria Trapana

За туристите, които търсят романтични преживявания, най-добрият избор е хотелът Masseria Trapana, който се намира в близост до италианския град Лече. Той се помещава в сграда, строена през 16 век, сгушена в маслинова гора. Цените на нощувка там тръгват от 284 паунда на вечер.

Aja Malibu

Този комплекс в Малибу предлага предразполагаща за релаксация и почивка обстановка, като не приема повече от 8 гости по едно и също време. Пакетът за 7 нощувки е по 8500 долара на човек.

Miraggio Thermale Spa Resort

Този спа комплекс е най-близкият до нас. Той се намира на Халкидики, като цели два етажа са пълни с помещения за различни спа, арома и други терапии. Нощувката там струва минимум 145 паунда.