Самюел Лийдс е мултимилионер от поколението на милениалите. Той гради богатството си, благодарение на инвестициите си в недвижими имоти във Великобритания. Според него има редица неща, които пречат на милениалите да постигнат целите си. Всяко поколение има своите странности и култура. Някои от тези черти са в наша полза, но за други не това не важи, казва той пред Еntrepreneur. 

"Разбира се, това, че някой е роден в определена епоха, не означава, че има повече или по-малко предпоставки за успех. Според мен в моето поколение има три чести грешки, които виждам масово да се правят. Независимо дали сте милениал или не, трябва да направите всичко възможно да ги избегнете".

Ето кои са те:

1.Работите твърде усилено, а не с разум

Много хора смятат, че милениалите не са трудолюбиви, но не е така. Истинският проблем обикновено е, че въпреки усилената работа, те не работят "интелигентно". Често, когато милениалите навлязат в света на бизнеса, те в крайна сметка се оказват сами.

"Да работите по-интелигентно означава да наемете служители, там, където е възможно във вашия бизнес. По мои наблюдения много хора от това поколение гледат на наемането на служители като на вид експлоатация, а не като взаимноизгодна дейност. Важно е да се отърсите от тези мисли", смята той.

2.Ограничавате се с традиционно образование

Ако планирате да станете лекар, то университетът е правилният път за вас. Но това не е правилният път за всички. Много милениали завършват традиционни специалности само да имат висше образование, а след това не се радват на успеха, на който са се надявали. Много от тях трупат големи студентски заеми за степени, които не водят до мечтаната кариера.

Важно е да се възприеме различен подход към образованието в бизнеса. Може да ви се наложи да работите като стажант, за да нусвоите определени умения, от които да се нуждаете в бъдеще, да посещавате частни курсове за обучение и др.

3.Забравяте, че са нужни пари за да промените света

Едно от най-характерните неща за милениалите е, че поколението иска да промени света. Те обаче понякога забравят, че това отнема пари. "Процент от парите, които печеля в моя бизнес, отиват за благотворителната организация, която създадох- Фондация "Самюъл Лийдс". Това ми позволява да помогна на повече хора".

Ако наистина искате да промените света, едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да се научите да печелите пари, заявява Лийдс.