С нарастването на случаите на коронавирус в САЩ и по света, пазарите бяха ударени в началото на седмицата, в резултат на което 10-те най-богати хора в САЩ колективно загубиха 14 милиарда долара за един ден.

Сривът на пазара дойде на фона на отчетения рекорден скок в случаите на COVID-19 в САЩ, заедно с липсата на план за стимули преди предстоящите доклади за печалби от технологични компании.

Според Forbes най-голямата загуба за един ден е понесена от Марк Зукърбърг, чието нетно състояние възлиза на около 101,8 млрд. долара след затваряне на пазара в понеделник, след като загуби 2,8 млрд. долара.

Бил Гейтс също понесе удар със загуба от 1,7 милиарда долара, но богатството технологичният титан все още е над 115 милиарда долара, по данни на Forbes.

Това са най-богатите жени на всеки континент

Това са най-богатите жени на всеки континент

Те управляват империи за милиарди долари

Сред другите известни милиардери в списъка на 10-те най-богати американци са изпълнителният директор на Tesla Илон Мъск и Уорън Бъфет. Главният изпълнителен директор на Berkshire Hathaway загуби 1,5 милиарда долара в понеделник, а Мъск, с богатството си, до голяма степен обвързано с неговите компании, загуби доста средства- 66 милиарда долара.

В списъка има само една жена: наследницата на Walmart Алис Уолтън, която също е претърпяла загуби.

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос всъщност увеличи богатството си в понеделник. Той беше единственият милиардер в списъка, чието богатството се увеличава, съобщава Forbes.

12-те правила на най-богатия бизнесмен за всички времена

12-те правила на най-богатия бизнесмен за всички времена

Изчислено в днешни пари Джон Рокфелер би притежавал състояние от 500 милиарда долара

Това не е първият път, когато милиардерите виждат поразителни загуби за една нощ по време на пандемията.На 3 септември Dow падна със 740 пункта, след като опасенията от прекомерна оценка на технологичните компании доведоха до края на 11-дневното рали. Мъск, Зукърбърг и Гейтс останалите 10 най-богати технологични милиардери колективно загубиха 44 милиарда долара по това време.

50 души притежават повече от 165 млн.: кризата направи богатите още по-богати, а бедните - още по-бедни

50 души притежават повече от 165 млн.: кризата направи богатите още по-богати, а бедните - още по-бедни

Коя е една от основните причини?