Джеф Безос е продал акции на Amazon.com Inc. за почти $2 милиарда през последните дни, показват съобщения до борсата, цитирани от MarketWatch.

В предварително уговорени продажби в петък и понеделник основателят на компанията е продал 905 456 акции за общо $1,84 милиарда. Продажбите идват точно след като Amazon отчете по-добри от очакваните резулатати и над $3 милиарда печалба за три месеца, което изпрати цената на акциите нагоре.

Във вторник компанията приключи търговията с капитализация от над $1 трилион за първи път, ставайки четвъртата щатска компания, която надхвърля тази граница. Останалите са Apple, Microsoft и Alphabet.

В петък и понеделник Amazon също я подмина, но не успя да запази това ниво при затварянето. Подобно нещо се случи и през юли 2019 и септември 2018 г.

Не е ясно каква е била целта на продажбите, но през 2018 г. Безос заяви, че влага по около $1 милиарда годишно собствени средства в компанията за космически пътувания Blue Origin. Безос е най-богатият човек в света с общо $127 милиарда.

Джеф Безос забогатя с $13,2 милиарда само за 15 минути

Най-заможният човек в света забогатя с над $13 милиарда само за 15 минути

След рязко поскъпване на акциите на Amazon