Основателят и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск загуби 10 милиарда долара само за един ден, след като се появиха твърдения за евентуален сексуален тормоз от негова страна.

Според индекса на милиардерите на Bloomberg богатството на Мъск е 212 милиарда долара в четвъртък. След като се появиха обаче новините за обвиненията, богатството му спадна до около 201 милиарда долара, показа още индексът.

Според Business Insider SpaceX е платила на стюардеса 250 000 долара, за да "уреди" въпрос относно сексуален тормоз, свързан с Мъск през 2018 г. Шефът на компанията отрече твърдението. Мъск притежава около 47% от SpaceX.

На фона на сделката за Twitter и акциите на Tesla падат. "Притесненията са, че Мъск ще трябва да продаде още акции", коментира Гари Блек, основател и управляващ партньор в ETF Future Fund LLC пред Bloomberg.

Представянето на акциите на Tesla на публичните пазари оказва най-значимо влияние върху богатството на Мъск. Мъск притежава около 15% от компанията, според BBC. След като се появи новината за обвиненията, цената на акциите на Tesla падна с 6,4%.

Спадът в цената на акциите на Tesla се ускори, след като Мъск обяви, че ще купи Twitter за 44 милиарда долара през април. Ден след това съобщение акциите на Tesla паднаха с над 12%.

Богатството на Мъск вероятно ще се свие още повече след като компанията за електромобили Tesla продължава да се свързва с лоши новини. Преди дни се състоя премиерата на нов документален филм, " "Elon Musk's Crash Course,", който разглежда реакцията на Мъск на автомобилни катастрофи, за които се твърди, че са били причинени от функцията автопилот в автомобилите на Tesla, която не работи правилно.

Само миналата седмица акциите на автомобилния производител се понижиха с 14%, заличавайки около 110 милиарда долара от пазарната оценка, съобщи Bloomberg.