Ако една от целите в живота ви е един ден да се събудите милионер, то имайте предвид, че това може да отнеме дълго време. Дори на хората, които днес имат в сметката си милиарди, са им трябвали години и неимоверни усилия, за да натрупат първите 1 милион долара.

Всъщност на хората в топ 100 на милиардерите в света това постижение им е отнело средно осем години. А средната, възраст, на която са успели да изпълнят целта си, е 36 години. Това показват изчисленията на онлайн платформата Slotsia.

Погледнато в детайли на имената, като Марк Зукърбърг и Джак Ма са им били необходими под 5 години, за да натрупат първия милион. От друга страна на основателя на Nike Фил Найт са му били нужни цели 16 години.

От друга страна най-благодатните индустрии, в които човек може да стане милионер за по-малко от шест години, са телекомуникационният бизнес, технологиите, минната индустрия и имотния сектор.

На противоположния полюс са хранителният сектор, модата, строителството и промишлеността, при които за това са необходими повече от 10 години.

Сред най-богатите хора в света, които са успели най-бързо да натрупат първия милион, са Джеф Безос (3 години), Марк Зукърбърг (2 години), Сергей Брин и Лари Пейдж (1 година), както и Джак Ма (под 1 година).

Сред тези, за които чакането е било най-дълго, са Амансио Ортега (11 години), Шелдън Аделсън и Джоузеф Сафра (12 години), както и Франсоа Пино (25 години).

Снимка 431313