Какво може да означава да си късметлия? Да откриеш стотици милиони долари на боклука, буквално. Точно такава е историята на един обикновен портиер в Южна Корея, който е напът да се превърне в милионер.

Според базираната в Сеул новинарска агенция Yonhap мъжът открил изхвърлени 7 златни кюлчета. И сега може да стане техен собственик, ако никой друг не си ги потърси.

Неназованият човек, служител на летището в южнокорейската столица Incheon International Airport, открил кюлчетата, тежащи по 1 килограм всяко, във вторник. Според изчисленията те са на обща стойност от 350 милиона юана или 325 милиона щатски долара.

От местните медии съобщават, че собственикът е корейски гражданин, пътувал от Хонконг до Япония. Той решил да направи прекачване в Сеул, като смятал, че там няма да бъде така щателно претърсен и кюлчетата да бъдат открити.

Независимо дали той ще излезе на светло и ще поиска богатството си обратно, портиерът от летището ще има право да задържи между 5 и 20 на сто от пазарната цена на кюлчетата. Това означава между 16 и 65 хиляди долара. Ако обаче се окаже, че те са част от криминални сделки, ще бъдат конфискувани.