Пропадането на пазарите струва на най-богатите хора в света 93 млрд. долара. 20 от тях изгубиха по над 1 млрд. долара, показват данните на Bloomberg.

Най-потърпевш бе най-богатият човек в света Джеф Безос, чието богатство намаля с 5.3 млрд. долара до 113.2 млрд. долара, тъй като акциите на неговия Amazon.com се понижиха с 4.7%. Това е втората сериозна загуба за Безос тази седмица, след като първоначално изгуби 3.3 млрд. долара, отново заради спад на акции.

Президентът на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет се раздели с нови 3.5 млрд. долара. В началото на седмицата Оракула от Омаха обедня с 5.1 млрд. долара.

Нов срив на световните борси, технологичните гиганти изгубиха $437 милиарда

Нов срив на световните борси, технологичните гиганти изгубиха $437 милиарда

Инвеститорите се плашат от скъпите държавни облигации, очакват вдигане на лихвите

Основателят и ръководител на Facebook Марк Зукърбърг загуби 3.4 млрд. долара, които са почти колкото изгубените във вторник 3.6 млрд. долара.

Космическият изследовател Илон Мъск, който успешно изпрати на пътешествие около слънцето спортна кола на Tesla, беше свален на Земята, губейки 1.1 млрд. долара, след като акциите на автомобилната компания паднаха с 8.6%.

Загубите на милиардерите се дължат на резкия спад на двата основни борсови индекса в САЩ - Dow Jones Industrial и S & P 500, които се понижиха до най-ниските си нива от ноември.