Ранчо в щата Уайоминг в САЩ, бивша собственост на семейство Уолт Дисни, се продава. То е обявено за продажба за зашеметяващата сума от 71 милиона долара, съобщи The Wall Street Journal.

"Имотът е разположен на около 23 мили (около 37 км) от националния парк Йелоустоун. Ранчото обхваща площ от около 5000 акра (2000 хектара)", цитира изданието Джим Тейлър, представител на адвокатската кантора Hall and Hall. Той добавя, че районът е заобиколен от три страни от планински възвишения, което прави това място "невероятно уединено".

Както отбелязва вестникът, ранчото преди е било собственост на членове на семейство Уолт Дисни.

Уолтър Елиас Дисни е легендарен американски аниматор, продуцент и режисьор. Създател е на Мики Маус и много други анимационни герои. Продуцент е на над 650 и режисьор на 120 анимационни филма. Основател е на The Walt Disney Company. Носител е на най-големия брой Оскар-и в историята.

Днес The Walt Disney Company е един от най-големите развлекателни конгломерати в света. Включва няколко филмови студия, детски телевизионни канали, телевизионни и радио мрежи, развлекателни паркове, курорти и ресторанти.

Каква е тайната зад успеха на Уолт Дисни?

Каква е тайната зад успеха на Уолт Дисни?

Това са иновациите, които превръщат предприемача в легенда