Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите обезщетения за развод в историята на Великобритания, загуби съдебно дело в Москва, където се опитва да докаже, че бракът му е бил разтрогнат преди 16 години.

Фархад Ахмедов беше осъден да плати на жена си Татяна Ахмедова над 450 млн. паунда (585 млн. долара) вследствие на съдебно дело в Лондон, в което той отказва да участва, тъй като вече е разведен в Русия.

Сега Московският градски съд отхвърли жалбата на бизнесмена, който иска да докаже съществуването на този развод, разказва Bloomberg.

Руски медиен магнат може да изгуби половината си богатство заради развод

Руски медиен магнат може да изгуби половината си богатство заради развод

Съпругата му настоява Павел Гусев да бъде изгонен от жилището си в Москва

Възможността за предишен развод е в основата на спора между Ахмедов и съпругата му, която се опитва да издейства конфискация на 115-метровата луксозна яхта на милиардера, за да го принуди да плати постановеното от съда обезщетение. Яхтата MV Luna, оценявана на 492 млн. долара, в момента е задържана в Дубай.

Московският съд потвърди решение от по-ниска инстанция, с което се отхвърля опитът да се докаже съществуването на предишните производства по развод в Русия. Ахмедов не представи "достатъчно и достоверни доказателства", се казва в предишното съдебно решение.

При предишно явяване пред съда в Лондон, адвокатите на Ахмедов предоставят "официални" документи, потвърждаващи развода в Русия. Но британският съдия отсъжда, че документите са подправени и присъжда 41% от богатството на милиардера на бившата му съпруга.

Саудитски принц съди жена си заради луксозен имот в "развод по Холивудски"

Саудитски принц съди жена си заради луксозен имот в "развод по Холивудски"

Принц Файсал е вложил $41 милиона в обновяване на имението в Бевърли Хилс

"Единственият развод, получен от госпожа Ахмедова, е този в Лондон през 2016 г.", заяви адвокатът й Юрий Кузнецов. "Решението на Московския градски съд затваря мрежата за все по-отчаяните му опити да не приеме тази реалност", казва юристът в изявление.

Ахмедов отговори в кратко текстово послание, че въпреки решенията, шансът на бившата му съпруга да събере пълната присъда е "нула".

63-годишният газов магнат заяви, че е подкрепял съпругата си след развода им в Русия. Той обвини циничните адвокати, че по-късно са подали молба за развод в Лондон, и политиката на Великобритания за решението на съда. Той каза в четвъртък, че планира да обжалва решението на Московския съд.