Въпреки че Уорън Бъфет е един от най-богатите хора в света със своите 91,1 милиарда долара, той е на мнение, че парите не са ключът към щастието. Всъщност той признава, че се е бил по-удовлетворен в дните, когато е разполагал с незначителна част от цялото това богатство.

"Не бях нещастен, когато имах 10 000 долара и напуснах училище. Напротив, много се забавлявах", признава той в интервю пред CNBC.

Бъфет казва, че хората са склонни да вярват, че трупането на състояние ще им донесе радост. По неговите думи това не е правилния подход: "Ако имаш 100 000 долара, мислиш, че не си щастлив си мислиш, че 1 милион долара ще те направят такъв, тогава ти просто няма да ги получиш", казва инвеститорът.

"А дори да спечелиш този един милион, радостта ти ще се изпари, когато се огледаш наоколо и видиш хората, които имат 2 милиона долара, например. Няма как това да те направи щастлив дори да удвоиш богатството си", смята Бъфет.

Американският магнат има друг съвет, за хората, стремящи се да натрупат богатство. По неговите думи вместо човек да определя удовлетвореността си от това колко бързо прави бари, той трябва да се забавлява, докато забогатява.

През 2017 година по същата тема Бъфет коментира, че би се задоволил да прави по 100 хиляди долара месечно, защото вече е направил инвестицията, която го прави истински щастлив - неговата къща в Омаха, закупена през 1958 година, в която той все още живее.

"Бих похарчил 100 милиона долара за друг имот, който ще ме направи по-щастлив. Но за мен, това е най-щастливата къща в света и това е така, защото тя е изпълнена със спомени и в нея винаги се връщат близките ми хора", посочи тогава той.