Редиците на най-богатите в света растат бързо и голяма заслуга за това имат китайските милиардери.

Една провинция в азиатската държава обаче се оказва дом на най-многобройните заможни китайци, като нацията се нарежда на второ място в света по брой милиардери.

Провинцията Джъдзян се намира в източната част на втората най-голяма икономика в света и граничи с Източнокитайско море. Това населено място всъщност се оказва най-голямата машина за производство на милиардери в Китай.

От ширините на провинцията са излезли 72 заможни и бележи второ място след американския щат Калифорния, от който са се появили 92 богаташи, пише CNN Money.

От общия брой на богатите 32 милиардери населяват ширините на административния център на провинцията Ханджоу.

Заможните в столицата на китайската провинция надминават населяващите Париж милиардери, където живеят 30 богаташи, и Сан Диего, в рамките на който се подвизават 28 милиардери.

Градът има историческа роля в превръщането на мястото  като търговски и регионален център, като същевременно може да се похвали с богато културно наследство.

Поради разположението си в делтата на река Яндзъ, местността се е превърнала в най-южната точка на Канале Гранде, което позволява вътрешната и международната търговия.

По време на икономическите реформи в Китай през 1980 година, Ханджоу е сред градовете, които побързаха да привлекат частни компании, опериращи на територията им, а сега мястото е дом на предприятия, които произвеждат интернет  услуги като платформи за интелигентни домове и изкуствен интелект.

Въпреки че жителите от града представляват около 5 процента от населението на Китай, мястото произвежда 15 на сто от най-богатите хора в страната.