Бляскав и запомнящ се външен вид в комбинация с талант и заложби – такава е формулата на най-успешните телевизионни актриси.

Ролите, в които дамите влизат по време на заснемането на поредния епизод от популярните сериали, са и сигурен източник на финансови средства.

Любовта на почитателите донася на акрисите от малкия екран популярност, която оказва влияние и на големите хонорари, които правят дамите по-богати след всеки успешен епизод.

Такава е и ситуацията с атрактивната актриса с колумбийска кръв София Вергара, която оглавява последната класация на Forbes за най-добре платена телевизионна звезда, като запазва титлата си от предходната класация.

Успешната колумбийка е натрупала 42 милиона долара в богатството си, като за тази сума най-голям принос има участието й в комедийния сериал „Модерно семейство”.

На второ място се нарежда чаровната блондинка от „Теория за големия взрив”. Кейли Куоко запазва позициите си със своето състояние от 24.5 милиона долара.

Всъщност двете актриси си деляха първото място в предишното издание на класацията, тъй като притежаваха еднаква сума, но в крайна сметка Вергара надделя, като натрупа значително по-голямо богатство.

Най-много по стълбицата на богатите дами в класацията за тази година се е изкачила 37-годишната актриса Минди Калинг.

В предишното издание на класацията актрисата държеше осмото място, но сега с притежанието си от 15 милиона долара скочи направо на трета позиция.

Ето го и списъка на най-богатите телевизионни актриси според Forbes:

  1. София Вергара („Модерно семейство”) – 43 милиона долара
  2. Кейли Куоко („Теория за големия взрив”) – 24.5 милиона долара
  3. Минди Калинг ("The Mindy Project") – 15 милиона долара
  4. Маришка Харгитай („Закон и ред: Специални изследвания”) – 14.5 милиона долара
  5. Елън Помпео („Анатомията на Грей”) – 14.5 милиона долара
  6. Кери Уошингтън („Скандално”) – 13.5 милиона долара
  7. Стана Катич („Касъл”) – 12 милиона долара
  8. Приятна Чопра („Куантико”) – 11 милиона долара
  9. Джулиана Маргулис („Добрата съпруга”) – 10.5 милиона долара
  10. Джули Боуен („Модерно семейство”) – 10 милиона долара