Началото на серийното производство на дългоочаквания от много руснаци и не само от тях седан Lada Vesta е планирано за 25 септември, но вече е известен пълният списък на оборудването на модела. Твърди се, че изтичането на конфиденциалната за момента информация е направил един от оторизираните дилъри.

Според тези данни първите купувачи ще могат да получат само едни двигател - 1,6 със 106 конски сили. Моторът може да бъде куплиран с петстепенна механична трансмисия или с роботизирана кутия, информира официалният сайт на Lada Vesta.

Първите седани Lada Vesta трябва да се появат на пазара през ноември. Цените на модела ще бъдат обявени с наближаването на пазарния старт. По-късно гамата на модификациите на Vesta ще бъде попълнена с двигател 1,6 с мощност съответно с 87 и 114 к.с.

Купувачите могат да избират между три нива на оборудване: Classic, Comfort и Luxe. Стандартно всички версии наVesta ще бъдат оборудвани с въздушни възглавници за водача и пътника, автоматично централно заключване, ABS, ESP, асистент при потегляне по наклон, електрически сервоусилвател на волана, предни електрически стъкла, климатик.

Изпълнението Comfort в допълнение предлага отопляеми предни седалки, електрически отопляеми странични огледала, датчик за паркиране на заден ход, аудио система. Версията Luxe ще има задни електрически стъкла на задните врати, подгряване на предното стъкло, датчици за дъжд, 16-инчови алуминиеви джанти.

Вижте официалното видео на Lada Vesta