БСП е партия, която спазва своите предизборни обещания, въпреки че сме в Тройна коалиция, въпреки че се съобразяваме с другите партии. Това заяви председателят на социалистите и премиер Сергей Станишев на националния митинг-концерт Бузлуджа 2008".

Припомняме, че едно от основните обещания на БСП, преди да дойде на власт, беше повишаване на стандарта на живота на хората в България.

В позицията на опозиция БСП критикуваше правителството на НДСВ, че не се бори достатъчно, за да спаси 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй", както и за изпращането на военен контингент в Ирак.

На Бузлуджа лидерът на партията очерта трите основни приоритета, които трябва да бъдат реализирани - повишаване на грижите и помощта за възрастните хора, за младежите, младите семейства и децата и борбата със сивата икономика.


Станишев отбеляза, че социалистите винаги са били критични към себе си и към това, което вършат и добави, че това е така, защото тяхната "летва" е по-висока, отколкото на другите партии. Станишев бе категоричен, че идеалът за справедливост на БСП е по-висок от този на останалите партии. " Няма да се огънем, защото нашата партия никога не пада на колене. Нашата партия винаги върви напред", заяви премиерът. Той коментира, че след 5 години България може да изглежда още по-модерна, с още по-добра инфраструктура и по-добре обезпечено население. "Всичко това може да се случи и затова ни е нужна вашата подкрепа на изборите през 2009 година", каза Станишев.


Премиерът коментира, че поредният вот на недоверие към правителството е бил труден, но и това препятствие е било преодоляно. "Мнозина казваха - с това правителство и БСП няма как да станем членове не ЕС. Тези черногледи ние ги опровергахме", посочи Станишев. По думите му винаги е имало и ще има и в бъдеще трудности пред социалистическата партия.

Председателят на Висшия съвет на БСП Сергей Станишев и секретари на съвета връчиха партийните книжки на 117 новоприети членове на партията.