Студенти организират протести по едно и също време в София и Варна от 11.00 ч. В София протестът е от 11.00 до 19.00 часа на пл. "Народно събрание".

Във Варна е организирано шествие, което тръгва от 11.00 ч. от сградата на ВИНС до пл. "Независимост", съобщиха от организацията СРОКСОС.

В деня на протеста - 29 април се гледа делото по убийството на Светлан от с. Тръстиково.

"Кога се върнахме в тоталитаризма?" е надсловът на гражданския протест срещу забраната за митинги, която управляващите искат да въведат, пише агенция "Фокус".

"Това е може би последния протест на жълтите павета, затова елате, за да се преборим за свободата на словото в собствената си страна" - призовават младежите от СРОКСОС и новоучредения "Съюз на младите и студентите".

Гражданска „Организация за обществена самозащита от банкови и енергийни дружества" организира от 18.00 часа на площад "Независимост" мирен протест към правителството срещу банките, Е.ОН, безработицата и бедността.

Днес и утре ще се проведе символичен протест на аптекарите в цялата страна. В големите градове като София и Пловдив от 14.00 до 14.10 часа фармацевтите ще излязат пред аптеките и ще пият студена вода.

От 9.00 ч се очаква поредният протест на работниците от "Кремиковци".