В България има около 7000 автобуса и целта на SKY PAL, първата транспортна телевизия в България, е до една година всички те да бъдат обхванати, съобщи управителят на медията Николай Николов, предаде Старозагорски икономически портал.

Автобусната телевизия е съвсем нов тип медия, който тепърва ще навлиза в България. SKY PAL вече се разпространява в 1320 автобуса в цялата страна и по много международни дестинации, излъчвайки телевизионна програма с 47 различни рубрики в търсене на вкуса на шарената си аудитория.

Подобен тип медии съществуват в САЩ от 15 години и наричат зрителите си пленена аудитория, защото подрусващите се в автобуса пасажери нямат дистанционно, за да сменят канала, когато тръгнат неизбежните реклами.

В края на октомври автобусната телевизия тръгва и в градския транспорт на Пловдив, Варна, Велико Търново и Горна Оряховица, а в най-скоро време телевизори ще бъдат монтирани и в старозагорските тролейбуси.

Автобусната телевизия се явява и първата алтернатива да бъде преборено пиратството по родните автобусни линии.

Предвижда се автобусите да получават безплатно програмата на SKY PAL, която включва предимно предавания, сериали и филми с платени авторски права към HBO, Fox Life, BBT, MSAT, AXN, TTVI, TV7, различни филмови и музикални къщи.