Във връзка със закупуването на японския клон на "Vodafone", технологичната корпорация Softbank ще пусне на пазара нови облигации на стойност  1,45 трилиона йени или $12,46 милиарда.

Това съобщи днес японския бизнес вестник „Нихон Кейзей Шимбун", цитиран от EMFIS. Според германската медия EMFIS, преговорите с емисионните банки сa към своя край.

Японският Интернет - конгломерат Softbank придоби преди месеци дъщерното предприятие на Vodafone в Япония за 15 милиарда долара. В тази връзка бе изтеглен краткосрочен кредит от 1,16 трилиона йени, който трябва да се покрие чрез емисията на облигации. Ценните книжа ще се заплащат от приходите поделението на Vodafone.

Vodafone KK ще смени от 1 октомври името си на Softbank Mobile. До този момент дружеството не можеше дoпусне трайни корени в Япония. Допълнителните средства от емисиите и новия собственик трябва да подпомогнат маркетинга му в Япония.

От Интернет-сайта на Softbank научаваме, че днес 26.09 корпорацията е пуснала в обръщение привилегировани облигации с падеж 2013 г., деноминирани в евро, на стойност 500 милиона €.