Днес, министър Николай Василев подписа заповед за сключване на рамково споразумение за доставка на автоматизирани системи за обслужване на чакащи клиенти според принципа „всички услуги на едно гише", които ще се реализират за нуждите на КАТ, НАП и на дирекция "Документи за самоличност" към Министерството на вътрешните работи (МВР), съобщи пресцентърът на министерството.

Целта на използването на автоматизирани системи за управление на административното обслужване на чакащи клиенти е да се осигури ефективна организация на административното обслужване на чакащите клиенти.

Системите за обслужване на чакащи клиенти трябва да съдържат клиентски терминал, оборудван с уред за издаване на билети, екрани на всяко гише в зависимост от броя им, комбиниран екран, разположен на мястото за изчакване, като системата може да поддържа повече от един екран.

Автоматизираните системи трябва да осигуряват възможност и за отдалечено подаване на заявки (резервиране) чрез интернет и SMS, както и обратно уведомление на клиентите по същите канали.

Избраният при тръжната процедура доставчик трябва да осигури инсталирането на системите, въвеждането им в експлоатация, обучението на служителите и гаранционната поддръжка на системите.Срокът за изграждане и доставка е до шест месеца от датата на подписване на договора, а на цялостното изпълнение на рамковото споразумение до 18 месеца.