"Метро Кеш енд Кери България" откри 8-мия си магазин у нас, който се намира в Благоевград.

Откриването на новия магазин от веригата допринася за развитието на региона с инвестиция от 20 милиона евро и 250 нови работни места, съобщават от компанията.
Той е и първият у нас, построен изцяло според последната международна концепция на компанията, насочена още повече към нуждите на професионалните клиенти.

С търговска площ от близо 7200 кв. м, 540 паркоместа на разположение, 18 каси и модерно оборудване според европейските стандарти за търговия, магазинът предлага 30 000 качествени хранителни и нехранителни продукти.

Новият "Метро Кеш енд Кери" магазин в Благоевград заема 563 позиция сред 28 страни.

"Метро Кеш енд Кери Интернешънал" е пазарен лидер на международно ниво в областта на Кеш енд Кери търговията, представена в 28 страни с над 544 магазини на самообслужване за продажба на едро.

Оборотът на компанията през 2005 г. е 28,1 млрд. евро.

"Метро Кеш енд Кери Интернешънал" е най-голямото поделение на "Метро Груп" и третата по големина в света търговска група и верига за пазаруване на едро на самообслужване.

"Метро Кеш енд Кери България" официално стъпи у нас през 1999 г. с отварянето на първите дистрибуционни центрове в София и Пловдив.

У нас в момента има 8 магазина от веригата - в София - 2, и по един в Пловдив, Русе, Варна, Бургас и Стара Загора и новият в Благоевград.