Протестиращите кремиковски работници достигнаха площад "Независимост", предаде агенция "Фокус". Сградата на Министерски съвет се охранява от кордон полицаи и жандармеристи и освен това има поставени метални заграждения, които да спират преминаването на хората.

Протестиращите освиркаха сградата на правителството и викаха "Оставка". Затворено е движението по бул. "Цар Освободител" и по бул. "Дондуков" в отсечката от ул. "Г.С. Раковски" до бул. "Мария Луиза".

Запазваме стачна готовност. Това каза лидерът на синдикат „Металици" към КНСБ Васил Яначков.

Той заяви, че през нощта се експедира продукция и днес ще постъпят пари в „Кремиковци", но те не са достатъчни, за да бъдат изплатени заплатите на всички работници.

„Продукцията, която е налице, може да се маркира и да се охранява, още повече, че в комбината има служба Държавен резерв. Това ще бъде много по-евтино и по-бързо", посочи Яначков.

Той заяви, че все още очакват решение от централата на „Смарт груп" - украинската компания проявила инвеститорски интерес към „Кремиковци". На въпрос днес ще има ли форми на гражданско неподчинение, той отговори: „Ние ще останем единни в действията си, но няма да казваме какво ще се прави".

На площада пред храм-паметник „Александър Невски" има над 1000 работници, които и днес ще изразят своя протест във връзка с неизплатените им заплати.