В надпреварата за миланската Borsa Italiana влезе още един кандидат, и то какъв: NYSE Euronext встъпват в конкуренция с LSE (Лондонската фондова борса) и е отправила първоначална оферта за поглъщане на италианската борса, предават агенциите с позоваване на Wall Street Journal.

Офертата на NYSE Euronext е около € 1.5 млрд. (близо $2 млрд.), колкото дават и лондончани - казали са за икономическото издание хора, близки на сделката. Офертата на NYSE Euronext е на първоначална и можела да бъде променена.

В контраст с това твърдение на Wall Street Journal вчера говорителят на Borsa Italiana е подчертал че предложението на LSE e "единственото предложение на масата". Съветът на Borsa Italiana се събира отново днес, в 13.30 тамошно време, за да продължи дискусиите си по темата, твърдят още италианските медии.

От LSE в сряда изтече информация, че са в дискусии с миланската борса и според Ройтерс преговорите са били вече в напреднал стадий.

Също в сряда Borsa Italiana провери опциите да купи делът на Euronext в MBE Holding, който контролира европейската платформа MTS за търговия с бонове. За да купи пълен контрол над MTS, Borsa Italiana може да влезе в преговори за международния актив с LSE.