Семинари по разясняване мерките на Националния стратегически план за развитието на селските райони и възможностите и условията за усвояването на структурните фондове стартират от днес  във всички областни градове на страната, съобщи пресцентърът на МЗГ.

Проявите стартират с цел информиране на земеделските производители по актуални теми.

Дневният ред, който организаторите са предвидили, включва представяне на Националните стандарти за поддържане на земята в добро земеделско и екологично състояние, представяне на мерките по Националния стратегически план за развитие на селските райони и мерките, по които НССЗ ще бъде бенефициент.

Основни теми, които ще се разискват са „Създаване на стопанства на млади фермери"; „Подпомагане на полу-пазарни стопанства" и „Създаване на организации на производители".

Пълният график на семинарите е разчетен така, че те да дават възможност на стопаните, които са пропуснали една обявена дата в техния район, да могат да посетят семинар в съседен областен център в по-удобен за тях ден.

Началните часове на започване на семинарите е съобразено с времето, необходимо на стопаните да пристигнат в областния град, и за него те могат да се информират в Областните служби по земеделие и гори.