Компанията "Тандем-В" ООД планира да инвестира 2 млн. евро в програма за производство на биологични и екологично чисти продукти.

Това заяви изпълнителният директор на компанията Кирил Вътев, цитиран от БНР.

Компанията вече е започнала да изкупува пасища в полупланински и планински райони и животни за пасищно отглеждане, както и процедурите за сертифициране на производството на биологични продукти по цялата хранителна верига, уточни той.

България има изключителен потенциал за животновъдство и развитие на екологично чисто земеделие, коментира още Вътев, сравнявайки повечето земеделски земи в европейските страни, които са силно замърсени.

Фирмата "Тандем- В" ООД разполага с 13 годишна история на българския пазар, реализирайки 100% от продукцията си на вътрешния пазар.

Припомняме, че компанията, която стана първото сертифицирано по всички европейски стандарти предприятие за месни продукти, спечели през юли тази година наградата за „Супер марка на българския пазар" в категорията „Производители на месо".

Тандем беше избран за лидер в своята категория въз основа на критерии за живот и влияние на марката, доверие на потребителите, привързаност на клиентите към марката и общо одобрение на пазара.