Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заминава на посещение в Испания от 3 до 5 март, като там ще се обсъжда бъдещето на електромобилите. Икономическият министър е в състава на делегация, водена от премиера Бойко Борисов, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма..

На 4 март 2011 българската делегация ще се срещне с министър-председателя на Испания Хосе Сапатеро. Планирана е среща на Трайков с министъра на индустрията, туризма и търговията Мигел Себастиан и с Тереза Сантеро, първи заместник-министър по индустрията. Те ще обсъдят икономическите отношения между двете страни, както и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството. Енергетиката и бъдещето на електромобилите ще бъдат пък тема на разговора с Хосе Арохо, директор на технологиите и иновациите в „Ендеса" - една от най-големите електрически компании.

В рамките на посещението в Мадрид на 3 март ще се състои и откриване на Испано-българската търговска камара в испанската столица. На 4 март ще се проведе и Икономическо-инвестиционен форум, организиран от Конфедерацията на испанските предприемачи. Там  Трайков ще представи основните мерки на правителството за насърчаване на инвестициите и за облекчаване на бизнес средата.