Британската марка за луксозни автомобили Bentley обяви началото на продажбите на първия си хибриден модел - кросоувъра Bentayga с бензиново-електрическа задвижваща система. В Европа цените на автомобила започват от 141 хиляди евро.

Bentley представи първия си хибрид

Bentley представи първия си хибрид

Електрически мотор получава голямото SUV Bentayga

Хибридната модификация на Bentley Bentayga беше представена през март 2018 г. на автомобилното изложение в Женева. В състава на двигателната система влиза 3-литров V6 турбо мотор с 340 к.с., разработен на базата на 2,9-литровия агрегат, използван в Porsche Panamera E-Hybrid. Моторът с вътрешно горене работи в комбинация с електродвигател, с който заедно генерират 450 к.с. и 750 Нм въртящ момент.

Хибридният кросоувър може да ускори от нула до 100 км за 5,5 сек, а максималната му скорост е 254 км в час. Само на ток всъдеходът може да измине 39 км, а в комбиниран режим пробегът е 747 километра.

Британската компания отбелязва, че серийното производство на хибридния Bentayga е "важна стъпка". До 2023 г. всички модели на марката ще имат модификации с електрифицирано задвижване.

Bentley показа най-бързия SUV автомобил в света (Видео)

Bentley показа най-бързия SUV автомобил в света (Видео)

Bentayg Speed ще вдига 306 км/ч и ще ускорява до 100 км за 3,9 секунди