Автомобилната компания Bugatti представи най-новия си хиперавтомобил - роудстъра Mistral. Колата е базирана на Chiron и ще бъде последният шосеен модел на марката с мощния двигател, който е отличителна черта на гамата от представянето на Veyron през 2005 година, пише The Drive.

Превръщането на настоящото поколение хиперавтомобил на френската компания в роудстър не е било лесна задача, коментират автомобилни експерти. Полученият автомобил обаче е с по-заоблен силует от предшествениците си, което би трябвало да повиши ефективността му.

Дизайнът на новия модел, който е кръстен на мощния вятър, който духа в долината на река Рона във Франция, е силно вдъхновен от един от най-великите роудстъри на Bugatti - Type 57 Roadster Grand Raid от 1934 година.

Поръчковите, вертикално разположени фарове са изцяло нови, а Х-образният мотив на задните светлини е по-усъвършенствана версия на този, който се вижда при Bolide, предназначен само за писта.

Mistral дебютира в топло черно с нюанси на трюфелно кафяво и фини жълти акценти, но както и при другите Bugatti, купувачите ще могат да избират от почти неограничена палитра от цветове.

Bugatti обяви близкия край на хиперколата Chiron

Bugatti обяви близкия край на хиперколата Chiron

Остават да се сглобят по-малко от 40 екземпляра от един от най-бързите и скъпи автомобили в света

Задвижването на хиперавтомобила се осъществява от окончателната версия на фирмения двигател W16. Това е същият 8,0-литров двигател, който се намира в Chiron Super Sport 300+ и който може да изпомпва невероятните 1577 к. с.

Цената на тази кола е доста висока - около $5 милиона. Една от причините за това е от нея ще бъдат произведени само 99 екземпляра, като според компанията всички те вече са резервирани. Не на последно място, към момента това е най-бързият автомобил в света.