Френската автомобилна компания Citroen представи преди няколко дни нов концепт на седан, наречен Cxperience.

Автомобилът е предназначен за разкрие дизайна и функциите на бъдещите модели на марката. Публичният дебют на прототипа ще се състои по време на автомобилното изложение в Париж в първите дни на октомври 2016 година.

Дължината на седана е 4,85 метра, а  междуосието е 3 метра. Новият модел  ще получи обтекаема каросерия, 22-инчови джанти, къси надвеси отпред и отзад, летящи врати и регулируеми въздухозаборници на предната броня. Автомобилът е оборудван с пневматично окачване Advanced Comfort.

Огледалата за обратно виждане са заменени със специални камери. Благодарение на това водачът получава функция за кръгово наблюдение, способна е да записва малки видеа и да прави снимки. На арматурното табло е поставен 19-инчов сензорен екран - най-големият в класа.

Задвижването на модела се осъществява от хибридна задвижваща система. Тя включва бензинов двигател, електромотор, батерии и 8-степенна автоматична скоростна кутия. Сумарната мощност е 300 конски сили.

Само  в електрически режим автомобилът може да измине около 60 км. Зареждането на батерията отнема по-малко от 2,5 часа, информира Auto Motor und Sport.