Италианският производител на луксозни автомобили Ferrari отвори врати на новата си изследователска лаборатория за литиеви батерии, съобщават световните медии. Това става, докато компанията се готви да пусне първия си изцяло електрически автомобил до края на 2025 година.

Главният изпълнителен директор Бенедето Виня потвърди, че компанията е на път да пусне изцяло електрически модел през последното тримесечие на 2025-а. От компанията споделят още, че изграждането на фабриката, където ще се произвеждат бъдещите електромобили, върви по график, като тя трябва да отвори през юни тази година.

Ferrari регистрира приходи за €1,5 милиарда през последното тримесечие на фискалната 2023 година, като общите доставки на автомобили възлизат на 13 663 броя за цялата година. От началото на 2024 година акциите на Ferrari, регистрирани на борсата в Ню Йорк, поскъпнаха с 23,77 процента.

Ferrari ще приема плащания в криптовалути

Ferrari ще приема плащания в криптовалути

След искания на клиенти

2023 година беше рекордна за Ferrari

Италианският производител на спортни и луксозни автомобили отчете печалба за последното тримесечие на 2023-а, която надхвърли прогнозите на анализаторите на Уолстрийт за края на една рекордна година за компанията. Приходите на Ferrari за периода възлизат на €1,52 милиарда. Те са над очакванията на експертите, които прогнозираха, че постъпленията от продажби ще достигнат €1,5 милиарда през последните три месеца на 2023 година.

Компанията е доставила на пазара 13 663 спортни и луксозни автомобила през миналата година, сред които 3245 през последните три месеца на 2023 година.

Тенденцията през последните години е луксозният сегмент да расте, въпреки общите икономически проблеми. Клиентите, които могат да си позволят Ferrari, обикновено не са толкова зависими от инфлацията и лихвените нива при вземането на решенията си.

Ferrari показа нова версия на хибридния си хиперавтомобил

Ferrari показа нова версия на хибридния си хиперавтомобил

SF90 XX, купе или роудстър, с подобрена аеродинамика и мощност от 1030 конски сили