Автомобилната компания Ford обяви, че ще пусне пакет за 60-годишнината на Mustang за юбилейната 2025-а година, ограничен до едва 1965 бройки. Пакетът ще бъде наличен за поръчка през лятото и ще бъде пуснат в производство по-късно през годината, пише Autodiscoveries. Специалното издание ще бъде ексклузивно за купетата и кабриолетите GT Premium и ще се отличава с червено, бяло или синьо боядисване със сиви, червени и сребърни външни елементи.

Юбилейните модели включват 20-инчови, тъмносиви петспицови джанти с червени щамповани алуминиеви централни капачки и емблеми на калниците и багажника, които напомнят за емблемите "cloisonné" на модела от 1965 г. Автомобилът ще има серийни емблеми на арматурното табло и опушени фарове "Nite Pony", както и дизайн на мрежеста радиаторна решетка, който препраща към оригинала от 1964 г.

Снимка 630354

Източник: Ford

През 2025-а година  Mustang ще отбележи и 61-вата годишнина от производството на автомобила, което прави всеки Mustang от 2024 г. самостоятелен юбилеен модел.

Ford предпочетоха хибридите пред електромобилите

Ford предпочетоха хибридите пред електромобилите

В САЩ водачите не бързат да минават на ток

През 2023-а Ford пусна състезателен Mustang в шосейна версия. Ford Mustang GTD беше пуснат в ограничено издание, но бързо доби популярност. Моделът беше представен като най-добрата шосейна версия на популярната спортна кола. От Ford казаха, че колата е базирана на концептуалния Mustang GT3, който тази година участва в 24-те часа на Льо Ман.

Снимка 491003

Източник: iStock

Mustang GTD е създаден със състезателни технологии, но е сертифициран за движение по обществени пътища.. Той използва технология директно от състезателната кола GT3 и Ford казва, че се стреми с нея към под 7-минутна обиколка на Nürburgring.

Спортната кола е загубила багажника си, в който сега се помещава системата за охлаждане на трансмисията, монтирана на задния мост, и хидравличната система на полуактивното окачване. Преработеният дизайн на окачването, съчетан с възможността за регулиране на настройките, осигурява по-добро управление на състезателната писта. Автомобилът получи нови по-широки гуми, монтирани на 20-цолови алуминиеви джанти или опционални магнезиеви джанти. Mustang GTD се предлага стандартно с карбоново-керамични спирачки Brembo.

Популярната Kuga на Ford става още по-добра (Видео)

Популярната Kuga на Ford става още по-добра (Видео)

Европейският вариант на модела Escape получи актуализация с много по-бърза plug-in хибридна версия