Ford разпространи първите подробности за версията 2024 година на хитовия си модел Kuga, който е преминал през сериозна програма за обновяване и оптимизация.

В гамата от двигатели няма дизел, тъй като тези петролни горелки изпаднаха в немилост в Европа след скандала с Volkswagen Group. Базовата версия е с турбокомпресор 1.5-литров EcoBoost двигател с мощност 148 к.с., предавана към предната ос чрез 6-степенна механична скоростна кутия. Можете да изберете самозареждащ се хибрид с 2,5-литров бензинов двигател и електрически мотор, който генерира комбинирана мощност от 177 к.с. във версията с предно задвижване и малко над 180 к.с. в модела със задвижване на всички колела.

Акцентът е модернизираният plug-in хибрид, също с 2,5-литров двигател. Сега общата му мощност е 240 к.с., което е с 30 к.с. повече. повече от Escape Hybrid. Разполага и с 18 к.с. по-голям от Kuga PHEV преди фейслифта и използва подобрена автоматична скоростна кутия с разделяне на мощността.

Kuga PHEV вече ускорява до 100 км/ч за 7,3 секунди, почти две секунди по-бързо от преди. В допълнение капацитетът за теглене е увеличен с повече от 30% до 2100 кг.

Снимка 649505

Източник: Ford

Обновената Kuga PHEV обещава възможност за изминаването на до 69 километра в чист електрически, а при незареждаемата Kuga Hybrid свободният пробег може да достигне до 900 километра. Двата автомобила обещават също така и лидерски показател от до 2.1 тона теглителна възможност.

Стилните промени по екстериорния дизайн на Kuga, която в зареждаемата си PHEV версия бе най-популярното пазарно предложение в Европа през 2021, 2022, а по-всяка вероятност и през 2023 година, са комбинирани с обновен и развит като оборудване интериор. В него стандартно фигурира 13.2-инчов чувствителен на допир екран и SYNC 4 бордова система с 5G интернет свързаност, безжично синхронизиране на мобилен телефон чрез Apple CarPlay и Android Auto, Alexa, пише auto-press.net.

Снимка 649506

Източник: Ford

В оборудването на KUGA 2024, която е налична за поръчка от този месец, ще се предлага и в нова Active версия, могат да бъдат открити нов адаптивен круз контрол с автоматично задействане на спирачката в завой, 360-градусово видео наблюдение. Освен това плъзгащ се втори ред седалки, който обещава допълнителен комфорт на пътниците и/или допълнителен товарен обем (+ до 150 литра), автоматични диодни фарове, възможност за поръчка на Dynamic Pixel предни светлини и други екстри.