Невероятно изглеждащият Hyundai Staria ще се предлага за продажба в Европа, става ясно от прессъобщение на производителя. Това е новина, защото ванът няма да се предлага в Северна Америка например. Ето какво можем да очакваме от него.

На първо място, Staria ще се задвижва от 2,2-литров четирицилиндров дизелов двигател с турбина. Той ще има мощност от 175 к.с. и въртящ момент от 431 Nm. Моторът ще е сдвоен или с шестепенна ръчна скоростна кутия, или с осемстепенен автоматик.

На другите пазари от Hyundai ще го оборудват със Smartstream G6DIII 3,5-литровия V6 бензинов агрегат. Той ще генерира мощност от 268 к.с. и ще има въртящ момент от 330 Nm. В бъдеще се очаква компанията да предложи и вариант на задвижване с водородна клетка.

Интериорно Staria ще идва с огромни възможности за конфигурация. Той може да бъде във версия лимузина, бус за къмпинг, линейка, комби и какво ли още не, макар че повечето от тях няма да могат да се поръчват първоначално. Когато се поръча като лимузина, Staria ще е най-голям спрямо останалите версии, а вътре ще предложи тонове екстри, включително "звездно небе" на тавана. То прилича в голяма степен на "звездичките", които могат да се поръчат в Rolls-Royce. Освен това за задните пасажери на тавана е монтиран 25-инчов монитор за гледане на филми или играене на игри.

Hyundai представи вдъхновения от космически кораб миниван Staria

Hyundai представи вдъхновения от космически кораб миниван Staria

Върховите му версии ще са пълни с луксозни екстри, обещават от компанията

Най-върховите версии имат интериор, изглеждащ като VIP класата на самолет. Те идват с кожени капитански столове, тъй като Hyundai изтъкват, че са били вдъхновени от крузните кораби.

Пространството за съхраняване на вещи в пътническите Staria ще е голямо, като различни джобчета, жабки и държачи за чаши са разположени из целия интериор. Освен тях, пасажерите ще имат голям избор от USB портове за зареждане на устройствата си.

Изцяло товарният вариант ще има само две седалки, като техният брой може да нарасне до единадесет. Даже и когато е екипиран с три реда седалки, Staria ще има добро пространство за багаж - 5 кубични метра. За сравнение, Kia Carnival предлага 4,5 кубични метра, когато третият ѝ ред е свален, а Toyota Sienna - 2,86 кубични метра.