Hyundai представи новия си миниван Staria, чийто дизайн е вдъхновен от този на космически кораб, става ясно от сайта на самата компания. Той ще дебютира на няколко пазара по света до края на годината.

Корейският производител оповести, че новият ван ще дойде в многообразие от варианти и за различни употреби - както за бизнес, така и за индивидуални нужди. Като товарен микробус, Staria ще има само две места, но повече пространство за карго, а когато фокусът е върху придвижването на хора, той ще разполага с 11 места.

Сред отличителните елементи на новия модел са гигантската предна решетка, която се простира от край до край на цялата предница и в която са интегрирани фаровете, мигачите и фаровете за мъгла, както и също толкова широката светлина LED лента, разположена над логото на компанията. Стоповете са разположени като отделни пиксели.

Решетката не е единственият елемент, изглеждаш непропорционално голям. Прозорците на Staria са 50% от височината на вана и вероятно са най-големите в този клас превозни средства на пазара.

Панелът с инструментите пред водача и централния дисплей са изцяло дигитални, като размерът на дисплея варира между моделите.

Staria предлага и някои изключително луксозни функции. При избор на варианта Premium, който идва със седем места, седалките от втория ред автоматично се наместват до позиция, в която тялото е максимално отпуснато и която подпомага най-добрият му баланс, според производителя. При версията на Premium с девет места, вторият ред може да се обърне с лице към третия.

Засега не е ясно какъв агрегат ще се използва във вана, но вероятно той ще хибридна конфигурация, защото в по-базисните му версии ще е достъпен с ръчна скоростна кутия, а по-върховите - с автоматик. Стандартно Staria ще е снабден с предно предаване.

Пълното представяне на модела трябва да се случи до края на първото полугодие на тази година.