Honda Motor Co. се присъедини към Fiat Chrysler Automobiles NV и двете компании ще обединят гамата си с Tesla, за да спазят правилата на Европейския съюз за вредните емисии, предава Bloomberg.

Японският производител е бил вписан в регистрите на Европейската комисия миналата седмица. В него компаните декларират намерението си да се обединят за постигането на стандартите за вредни емисии.

Правилата на ЕС влязоха в сила тази година и изискват от всички производители да постигнат средни нива на емисиите въглероден диоксид от новопродадените автомобили да не надхвърлят 95 грама на километър - в противен случай ги очакват солени глоби.

В правилата е предвидена възможност компаниите да обединят продажбите си на хартия, за да избегнат глоба. Tesla, която продава само и единствено електромобили, има най-много свободни кредити. Honda и FCA плащат за изпозлването им.

Миналата седмица Volvo пък съобщи, че ще успее да се вмести в предвидения таван - и дори ще позволи на Ford Motor Co. да използва нейните кредити срещу неуточнена сума.

Ford ще надхвърли позволените от ЕС CO2 емисии тази година и е изправена пред солени глоби

Ford ще надхвърли позволените от ЕС CO2 емисии тази година и е изправена пред солени глоби

Компанията заяви, че ще обедини сили с друг производител, но засега не е ясно кой е той