Чешката марка Skoda разпространи нови подробности за новата генерация на флагмана си Superb, който ще отбележи световната си премиера през ноември на тази година.

Новото поколение на Skoda Superb, която ще се предлага във версия и комби, обещава още по-голям интериорен простор, комфорт, безопасност и модерни технологии, като моделът ще се предлага във версия и комби, пише auto-press.net.

Снимка 627083

Източник: Skoda

Новият Superb ще бъде наличен в три бензинови и два дизелови вариянта, за първи път във версия мек хибрид. Както и в нова зареждаема (PHEV) хибридна версия с възможност за изминаването на 100 километра в чист електрически режим.

Клиентите ще могат да избират между мощностни версии от 150 до 265 конски сили, като всяка една от тях ще бъде изпълнена с роботизирана DSG предавателна кутия.

Снимка 627082

Източник: Skoda

По отношение на оборудването, от Skoda коментират, че новият Superb ще бъде наличен с 28 системи и функционалности за подпомагане на ежедневието от семейството Simply Clever. В това число и изцяло новата електрическа щора за товарното отделение при версията комби, нов подлакътник за задния ред седалки с интегриран държач за таблет и други, с десет предпазни въздушни възглавници, множество системи за повишаване на комфорта и безопасността.